התרת לשון קשורה

במהלך שנים רבות ד"ר קידר מאבחן ומטפל בלשון קשורה. לפניכם כל המידע על הטיפול

שלום שמי ד"ר קידר

במהלך שנים רבות אני מאבחן ומטפל בלשון קשורה ונשאל שאלות רבות כאשר במהלך ההנקה התינוק מתעייף, לא רגוע, איננו עולה במשקל, משרבב את לשונו החוצה בזמן בכי או כאשר הלשון בקושי עוברת את קו הלסת התחתונה

הטיפול מתבצע במרפאה שלי (רצוי בגיל קרוב לאחר הלידה), אני מבצע טיפול קצר וחסר סיכונים של חיתוך הקרום בפעולה שאורכת שניות ספורות ללא הרדמה שאינה כרוכה בדימום ממשי ועוברת ללא כאב משמעותי. ההחלמה והשיפור ביניקה מהאם או מבקבוק לאחר שחרור הלשון הינו מידי, ואין צורך בטיפול נוסף או בביקורת.

לשון קשורה זהו מונח המבטא מצב מולד שבו החלק התחתון של הלשון קשור באופן שאינו תקין לרצפת חלל הפה. הקרום המקשר נקרא בלשון רפואית "פרנולום", במצב נורמלי הוא אינו מגביל את תנועת הלשון.

מאחר והוא קצר, בבדיקת חלל הפה ניתן להבחין בו בעת הרמת הלשון כלפי מעלה, בחלק האחורי של הלשון ועד קצה הלשון נצפה מיתר שקוף המחבר את החלק התחתון של הלשון לרצפת הפה. חיבור זה עשוי להגביל את תנועתיות הלשון בהתאם למיקום החיבור וככל שהחיבור ישתרע על פני חלק ארוך יותר של הלשון בחלקה התחתון, כך צפויה תנועתיות הלשון להיות מוגבלת יותר.

ללשון תפקיד חשוב במנגנון ההנקה של התינוק

בלשון קשורה עלולה להתפתח בעיה בהנקה אצל האם המניקה בצורת כאב סביב הפטמה וגם אצל התינוק שעלול לסבול מיניקה לא אפקטיבית במלואה ולהפרעה טכנית בתנועת הלשון או שירבובה החוצה. בעיה נוספת המקושרת לתופעת הלשון הקשורה היא הפרעות בדיבור ובהגייה של הברות ואותיות, בעיות שיניים וחניכיים שעלולות אף הן להתפתח בעקבות המגבלה של הלשון הקשורה.

דילוג לתוכן